lite sömn

Hej! "förlåt" för att jag inte uppdaterade igår, men glömde helt bort det! Men nu kommer det ett inlägg såklart :)
Både idag jobbade jag på Aibel som ligger i Sandsli en bit utanför centrum, har varit där förut och gillar det ganska bra, det som är jobbigt är att man måste stiga upp klockan 5 på morgonen! Men imorgon är sista dagen där i alla fall innan helgen :) Efter att jag skutat där ska jag till Coop OBS och sitta i kassan från 17-21.15 på kvällen. Så det blir en lång dag med många betalda timmar ;) Kommer dock vara helt slut när jag kommer hem runt halv 11 men då är det väl nästan bara att gå och lägga sig...

På söndag ska både jag och Hanna jobba ute på flygplatsen, vi gör flygmat på ett ställe som heter Gate Gourmet. Det är faktiskt helt okej där men då måste jag gå upp ännu tidigare! redan klockan tjugo i fem på morgonen... Sen gå in ca 2 km in till centrum eftersom det inte går några bussar så tidigt på morgonen. När vi nått centrum tar vi en flygbuss rätt till flygplatsen ;)

Lyckades riva sönder mitt finger idag när jag stod och rev en stooooor parmesanost, nästan så att ett helt rivhål körde bort en bit på tummen! nageln har skurits sönder och om man sätter tummen framför sig så ser man att den inte är helt jämn, det är helt hackigt där jag skar mig ;P Men men, läker väl snart hoppas jag ;)

Nu ska jag se klart på serien som går på tv4 just nu, som handlar om Sveriges historia och utveckling fram tills nu =)

Kommer nog kanske inte uppdatera imorgon, möjligtvis när jag har kommit hem från sista jobbet om jag kommer ihåg det, annars på lördag :)

Peace!

kassörskan!

God morgon för min del :) Vaknade runt halv 8 då Hanna redan har åkt eftersom hon ska till ett nytt ställe idag som ligger utanför centrum och hon vet inte vart det ligger så idag har hon god tid på sig :) Skulle inte förvåna mig om hon redan står och rullar tummarna utanför byggnaden, eller hur Hanna? ;) haha!

Jag ska snart hoppa in i duschen, vågar jag ha på mig en guns n roses t-shirt idag på jobbet tror ni? Igår var det kul att jobba, skönt att komma tillbaka dit (studentcentret) kan jag säga! Och på kvällen var det mer pizza och á la carte beställningar och de är roliga trots att det blev lite stressigt för de som gjorde dom ;P
Jag var SÅ nära att halka omkull totalt inne i disken dessutom! Skulle gå med en back tillbaka till bandet då det var vatten på golvet som mina sommarskor Inte tillåter, tur i alla fall att jag inte hamnade med hela ryggen i golvet ;) Blev bara lite spinn på fötterna och händer som flög!

Hoppas det går bra idag, blir att stå i kassan då också :) Skulle ha jobbat från 09.00 idag till 16.30 men Adecco ringde igår och sa att det var lite problem? Hon frågade om jag kunde jobba från 10.30-18.00 istället, och varför skulle jag tacka ner till att få börja senare? ;)

Peaccccccce!

Då drar jag på jobb!

Klockan är snart halv 1 och jag ska gå bort till busshållsplatsen! Sen blir det en lång dag med jobb ;D



Önska mig lycka tiiiill!

Peace!

Deo?

Hej alla solens vänner i Sverige! =) Här i Bergen är det mulet och regnet har öst ner nästan hela dagen.. Typiskt att jag för en gång skull tog på mig bara fleecen påväg till bussen och inget paraply nerstoppat i handväskan när det på min hemväg öste ner regn så jag var dyblöt när jag väl satte mig på bussen ;)
Och angående dagens arbete; Åkte ut till ett ställe som heter Paradis (Lever inte upp till namnet), där jag var förra måndagen också och jobbade på Statped Vest som är ett kurscenter med språkkurser bland annat. Där jobbade jag med en indiskt "tant" och en döv medelålders tjej. Den indiska är en glad liten prick men aj aj aj vilken dålig personlig hygien.. förra måndagen var nästan värre än idag! Ni vet en sån där stickande svettlukt som om någon jobbat i 3-4 dagar i samma tshirt utan att duscha? Så luktade hon, på långt håll och henne satt jag bredvid och åt! Haha... Så därför kanske jag borde skicka en deodorant eller en Absolut torr till henne när jag är hemkommen ;) Absolut torr är ju det bästa!
Den döva tjejen var också ganska jobbig eftersom hon typ går och skriker bland gästerna så som döva gör eftersom de inte kan prata klart.. Men idag gick det i alla fall bättre att kommunicera än förra måndageen och idag kände jag att jag hade lite mer ansvar på något sätt, som det ofta blir när man kan lite mer på ett ställe =)

Imorgon ska jag jobba på Studentcentret äntligen! Var så himla längsen och där trivs jag välsigt bra faktiskt. Får sitta i kassan och expidera kunderna som köper både baguetter, mejerivaror, pizza, lunch och varmmat. Har självklart en liten kom ihåg-lista där alla baguetter är skrivna och vilka priser det är på dom. Roligast är det när man får äran att hälla upp öl ;) jag ska jobba från 13-20.30, har aldrig jobbat till stängning, bara till halv 5 som längst tror jag sså då blir det nog ett par pizzabeställningar efter klockan 14.00 :)



Studentcentret (ser lite lyxigare ut sommartid tydligen?)

Funderar på att pierca septum (igen) när jag kommer hem till Sverige, har ju aldrig riktigt viljat släppa att jag var tvungen att ta ut piercingarna och känner inte för att ha snakebite igen, det är jag lite för mogen för nu ;) Men en septum skulle sitta fint! Och det jag kan göra är ju att jag istället för att sätta in en ring i näsan så sätter jag in en kort liten stav med kulor på så syns den knappt när jag är på jobbet och framtida praktik på gammelhem ;) Och den här gången ska den sitta på rätt plats som en septum ska och INTE genom brosket!
Vad tycker ni om den planen?

Peace!

Helt kär..

i Twilight - new moon! Såg den innan frukost idag, sååå bra! Vackraste jag någonsin sett! Man känner verkligen med sig i filmen, blir helt tagen..



Och självklart tar jag tillfället i akt när jag väl är ensam hemma och sjunger ut allt jag har samlat inom mig till låten Can't help falling in love med Andrea Bocelli och Katharine McPhee, underbart fin! Till den låten kan man sjunga riktigt starkt i refrängen ;) Hoppas inga grannar är hemma och hör mig bara hahaa, lite pinsamt kanske.. Önskar jag hade en gitarr att komma hem till i maj! Får åka och köpa en fort fort fort.

P E A C E !

Blev ingen dräkt :(

Var ju nere på stan idag och letade efter en sån där dräkt som jag la ut bild på ;) Men jag hittade ingen som satt bra så det blev ingen :( Får hoppas på att de kanske kommer till cubus eller nånting så kanske dom sitter bättre där :) Undrar om det modet har eller ens kommer att komma in i Sverige? Dom är ju lite konstiga i Norge ;)

Nu ska väl jag snart gå och lägga mej, är helt trött! Ska ställa klockan på 6 eller nåt och gå upp på toan eftersom det alltid är anledningen till att jag vaknar tidigt och sedan inte kan somna om, liten kissblåsa efter alla urinvägsinfektioner ;) haha...

Har ikväll kollat på sista delen av milleniumserien, kan säga att den var vääääldigt spännande! Satt och drog i filten och spända tårna i väntan på vad som skulle hända ;P Nu vill jag bara se twilight New moon som jag ännu inte sett!



Peace!

Typiskt.

Självklart vaknade jag runt 7 idag i alla fall! ;P men det var åt minstone tjugo över ;) Ska väl snart hoppa in i duschen och göra mej klar för en tripp på stan!
Fick ett meddelande av Tone igår (vår rumskamrat) att hon hade glömt sitt VISAkort här hemma och frågade om nån av mej och Hanna skulle ner till stan idag. Så då sa jag att jag kan ta med det så ska möta upp henne också nångång =)

Men nu ska jag se på mitt älskade Fresh Prince i Bel Air innan jag ska börja fixa :)

Peace!


April april din summa sill!

Är hela spril ett skämt tro? Det är ungefär en vecka kvae tills det är 1:a maj och det snöar och haglar fortfarande på dagarna! Har man tur så lägger det sig inte.. När väl solen kommer fram så är det ju i alla fall ganska varmt om man står i ljuset, och det är ju bra :]

Läste precis Kissies blogg, (En av sveriges största bloggare, woooow) och varför tar hon kort på sig när hon är halvnaken? och varför är hon helt brun på kroppen och helt vit i ansiktet, ser hon inte själv att det ser helt lustigt ut? Vill ni gå in och kika så finns hon på kissies.se.. Bilden ligger nog ganska långt ner eftersom hon uppdaterar sin blogg typ 8483495098 gånger per dag ;P Ja något mer kan jag inte säga mer än att det är pinsamt, hon säger att hela hennes blogg är oseriös, men hon lever ju upp till det hon skriver?Hon är ju precis sån, finns inte mycket oseriöst som hon inte lever upp till i den?..  Men men, hennes liv, hennes problem ;P

kom på att jag kan lägga ut bilden här, men detta är inte den värsta! Här ser man i alla fall färgskillnaderna mellan ansikte och kropp. Och i ett sånt här läge kan man inte skylla på ljuset!


Fridays..

Äntligen fredag, eller vad säger ni? Ska sova sent och vakna senare än 7 imorgon ;) Just nu slappar jag bara innan jag ska fixa mej lite "mat" vilket kommer bestå av underbara räkor och nyköpta mackor ;)

Idag fick jag även min lön för varande 2 veckor: 5600 norska kronor. Snacka om sämst! Måste verkligen spara spara spara nu när jag ska betala tillbaka typ 10000 till pappa och ge pengar för mopeden som går på 4000 ;) Men vill ju så gärna ha en sån där myyyysdräkt som finns lite överallt i affärerna här i Bergen, skitfula klädesplagg igentligen, men borde vara toppenskönt att ha på sig hemma...


Haha, och tro inte att den bara finns i grått, finns i alla möjliga färger! Knallrosa, babyrosa, randigt, blått, ja allt =)
kanske blir en tripp till bik bok imorrn, eller vad tycker ni? ;)



Heeeeeelg!

Snart helg!

Imorrn är det sista dagen innan helgen, underbart! Får sova ut! Dock har jag inga planer om vad jag och Hanna ska hitta på under de lediga dagarna, blir nog mest slapp skulle jag tro.

Hade väldigt roligt för mig själv på bussen hem idag från jobbet, satt och skrattade nästan hela vägen eftersom en jag jobbar med den här veckan åker samma buss som jag och då brukar vi sitta bredvid varandra. Idag satt vi vid en liten hörna på bussen, ni vet såna som finns på tåg, fyra stolar som är liksom, riktade mot varandra så man kan sitta ett litet gäng och prata? Ja i alla fall, hoppas ni förstår! Det roliga kommer när hon väl somnar, bredvid henne satt en gubbe som också till slut somnade. Det börjafde med att hon somnade till och vickade upp huvet som man gör när det faller framåt sittandes sovande, och eftersom jag var dötrött så tyckte jag att det var hilarioussss! Man såg också att hon verkligen koncentrerade sig på att sova när jag såg att hennes ögonbryn var liksom ansträngda.. så kom det massa störande ljud så som ringande mobiltelefoner och skrikande barn ;P
När hon skulle kolla upp lite en gång såg jag att på ena hennes öga så hade ögonfransarna fastnat i varandra (blame mascara!) så hon kunde inte kolla så det ena ögat öppnades nästan helt medan det andra ansträngde sig för att öppnas när hon tillslut stängde ögonen igen och somnade om. Brast nästan ut i asgarv men försökte hålla inne det! Det var flera saker som var roliga men jag kan ju inte sitta och skriva en hel uppsats om hemfärden ;)

Nu ska jag gå och fixa mej lite mat, är sulten!




Peace!

Vårt härliga internet..

Vårt internet har inte fungerat på ett par dagar nu, lever ju på grannens så då får man väl räkna med lite fel ibland ;) Vill ju inte direkt gå ner och säga; Kan du starta om ditt bredband för det funkar inte för oss?! Då skulle han nog inte bli så glad ;)

Den här veckan har varit jobbig inom arbetet och den är inte ens slut än, längtar sååå mycket till fredag eftermiddag! Jobbar ute i ett samhälle som heter Sandsli, vilket ligger ungefär 1,5 mil från centrum och eftersom bussen åker omnvägar dit så tar det cirka en halvtimma att komma dit. Jag börjar klockan 7 på morgonen och måste då gå på en buss tjugo över 6 en bit hemifrån, vilket därefter resulterar i att jag måste stiga upp klockan 5 på morgonen! Fruktansvärt tidigt för min del.. Men på fredag tar det slut!
På måndag börjar jag halv 12 på ett ställe som också ligger utanför (givetvis) men då behöver jag inte åka tidigare än kvart i elva i alla fall =) På tisdag är jag på studentcentret 13-20.30 och samma på onsdag fast från 9-16.30 :) Så det blir många dagar att sova ut på! Hoppas på att jag får en ledig helg.

Annars idag har jag inte hunnit med så mycket. Har ätit min lilla portion med rester från stekt potatis och ägg som jag hade sparat. Pratade också med mamma som vill att jag ska skicka hem min cykelnyckel så att Roine kan låna min cykel vid majelden =)
För övrigt så ska jag köpa en moppe när jag kommer hem :P Mamma och Roine hjälpte mej hemifrån och visste en moped som skulle säljas för bara 4000 kronor som var köpt förra året och som är nyservad. Den har också en finurlig liten "kontroll" som man kan trycka på där man låser upp den och startar den från flera meters håll haha ;) Bar också att den har larm :) Ska bli hur kul som helst att åka moppe igen ;D och då behöver jag inte passa några busstider i sommar heller =)

Längtar heeeeeem! Inte långt kvar!

Loratadin ratiopharm

Igår blev det mysig hemmakväll med en full Hanna ;P Anna och jag satt däremot nyktra framför teven och alla tre pratade non-stop. Mycket trevlig kväll :) Kankse blir att vi går ut och går med Anna idag om vi orkar sen alla tre, det är soligt och fint väder i alla fall och då är det ju skönt att komma ut lite. Igår haglade det!

Ända sen jag köpte min pollenmedicin har jag faktiskt mått bättre, nyser knappt nånting på dagarna men dock på morgonen innan jag har hunnit ta tabletten. Så nu tog jag en precis och hoppas på att "förkylningen" ska försvinna!


Vart försvann forskarnas kreativitet?

Norska ord jag inte kommer sluta säga;
Trenger
syltetøy
"Vannsklig"
spørre
Ha de
Vi snakkes


Sex and the city maraton!

Igår blev det inget Café Opera, vi kollade upp deras hemsida och där stod det 20årsgräns, haha... Men snart är jag 20, och då kan jag nästan gå in vart jag vill!
Istället för en utekväll stannade jag och Hanna inne medan det regnade utanför och kollade på Sex and the City efter talang 2010. Hann se ganska många avsnitt, har alla säsonger här så vi kommer hinna färdigt med tittandet innan vi åker hem hoppas jag ;)

Idag har jag/vi inget bestämt att göra, kanske blir att åka till Anna och ta det lugnt.

Nu ska jag nog snart börja fixa med lite god frukost, tinade upp räkor igår som jag ska äta :) Vad är kilopriset för räkor i Sverige? Här kostar ett kilo 15 kronor på Rema 1000! Det känns helt sinnes billigt?! Så är det någon som vet så bara kommentera ;)

Peace!

Lattemaker!

Hallå alla glada!
Vet ni vad som hände imorse? Jag fick igång min cam på datorn! Äntligen! Men, eftersom det är en laptop så sitter ju camen ganska långt ner, så därför blir det inte den snyggaste vinkeln när man kollar in sitt face i den ;P men, huvudsaken är att den fungerar, och jag laddade ner dricrutinerna alldeles själv och installerade den efter väldigt många Men, haha... Bara batteriet som fortfarande krånglar trots att jag fick ett nytt i affären :S Får hoppas det löser sig, annars får jag gå dit igen...



Oredigerad mörk bild men såhär glad var jag! :) Det sägs att det ska vara en HD-cam men vad vet jag? ;)

och nu till dagens arbete; Jobbade på en kaffebar på ett Universitet som ligger på ett ställe som heter Nygårdshöjden (lever upp till sitt namn)! Där stod jag från 11-15.30 och serverade massa olika kaffesorter och lite annat som man kunde äta och dricka. Det var hur kul som helst! Hon jag jobbade med var verkligen hur trevlig som helst och tyckte självklart att jag var hur duktig som helst som lärde mej allt så fort ;)
När någon beställde en kaffesort, till exempel Mokka, så skulle man först vända sig om och ta bort den lilla behållaren från den grymma kaffemaskinen, tömma ut den gamla satsen och lägga i ny med hjälp av en maskin, den fick man trycka på antingen en gång eller två gånger beroende på om personen skulle ha en enkel eller en dubbel kaffe. Sen skulle man trycka till kaffet med en liten järnsak? vet inte vad jag ska kalla det ;P När man hade gjort det satte man i den i kaffeautomaten och tryckte på enkel eller dubbel. I koppen häller man först i "chokladsås" och låter det rinna mot alla kanter i muggen, sen häller man därefter i kaffet och sedan skummad mjölk som man fifflar med undertiden. Varför berättar jag det här? Ingen aning, men min blogg är ju så personlig så det är klart jag ska berätta precis allt jag gör ;)
Både jag och hon jag jobbade med ville jobba tillsammans igen så jag skrev ett litt meddelande till Annette (konsulent på Adecco) där jag berättade att jag ville vara där fler gånger om det finns tillfälle.

men nu är det helg och det ska bli underbart! ikväll ska vi troligen till Cafe Opera inne i stan, där det tydligen ska vara en gratiskonsert, så det ska vi kolla in i så fall :)

Och så alla som läser vet, så kommer jag hem i sommar ^_^ Looking forward to it!!! har fått jobb på Vidala i sommar i Södra Vi (ålderdomshem) där jag kommer jobba i köket och laga mat till dom små gullisarna :) Så hemkomsten börjar den 29e maj och då är vi hemma den 30e :) Ses vi då? Klart vi gör!

Update om Cafe Opera kommer antingen ikväll eller imorgon såklart :) Ha de så länge!

work work

Nu ska jag snart åka och ta mig an ett jobb som fortsätter imorrn också, på samma ställe alltså. Ska bli skönt att jobba där, vet lite hur det funkar, vilka som jobbar där och vart det ligger :) Stället heter Bontelabo och i samma byggnad ligger ett fiskemuseum och också en "fiskekyrka" där man kan köpa färska räkor och fisk från lådor.
Senare idag ska jag åka ut till Åsane Teminal igen för att de på Expert måste hjälpa mig med camen och batteritiden på datorn, eller just det, tror det finns expert inne i stan med? Så slipper jag åka ut ändå till Åsane, så gör jag :)

Update; la inte ut något inlägg imorse, hann inte!
Jobbet gick bra, det var ganska lugnt och skönt...
Nu till expertdelen; Åkte först in till stan men då stängde den butiken redan klockan 17.00 måndag-onsdag (typiskt). Efter det åkte jag till Åsane eftersom jag ville ha min dator fixad. När jag kom dit visade killen jag pratade med en hemsida jag skulle gå in på och ladda ner alla drivrutiner som behövs. Visst tänkte jag, kommer ändå inte fatta. När jag kom hem satte jag igång med fixeriet, lättare sagt än gjort! Det gick inte, jag kom till hemsidan där man först fick ladda ner ett program, längre än så kom jag inte, för man var tvungen att betala US dollar för att kunna få hem drivrutinerna, bra expert! Det visste han ju, därför sa han att jag skulle göra själv och att det var hur enkelt som helst.. Så jag ska ner till expert imorrn Igen fast i stan och inte i Åsane och då ska dom bannemej hjälpa mej på plats!

Sjuk(t)!

Jag vet att jag har polyper, jag vet det! Dom jävlarna sitter i bihålorna och förstör mitt liv! För er som inte vet vad polyper är, så innebär det att man är förkyld heeeela tiden, nyser och snorar. man  kan ha polyper på olika ställen på kroppen men jag tror att det är vanligast att ha dom i halsen/bihålorna. Har känt länge nu att jag har det, känner igen det eftersom jag har haft det tidigare, när jag var 13 år. Då fick jag operera bort dom, och nu när det är ännu värre kör dom väl ner en motorsåg i halsen på mej ;) Och så pollenallergi på det, toppen! Måste gå och köpa medicin.

I varje fall, jag tänkte att jag ringer ett sjukhus i Bergen och frågar vad jag ska göra åt det. Då sa hon jag pratade med att på ett vanligt sjukhus operar de inte sånt, utan man måste då söka sig till en privat läkare. Eller ställa sig i kö. Så då ringde jag istället ett privat sjukhus  och där efter att ha suttit i kö i 48762362375 år så sa dom att de inte operar sånt där! Så ja, det finns tydligen inget annat än att ställa sig i kö, och vem vet hur lång tid det tar? Så jag ska snart gå bort till apoteket för att finna mig pollenmedicin och så får jag ta hand om mina polyper när jag kommer hem till normala Sverige istället ;)

våren börjar komma hit också!

Ska snart iväg på ett jobb, börjar inte förrens klockan 10, skönt! Vet dock inte precis vart stället ligger men har fått en adress så förhoppningsvis så hittar jag ;) Kommer i alla fall vara köksmedarbetare, får väl se vad min uppgift blir =)

Hanna har det skönt, hon har nära till sitt jobb denna vecka, ligger i våran del av staden, Laksevåg alltså. Skönt att kunna gå hem från jobbet i värmen sen! Och det är jag tacksam för, solen! Så jäkla härligt att gå ut på morgonen och bli uppvärmd av den. Knopparna på träden har också kommit fram nu, tar nog inte så lång tid tills de slår ut, och då blir hela Bergen omringat av grönt underverk. Längtar!

Fick förresten ett tips av Sandra för några dagar sen, hon trodde att de på Vidala (Södra Vi Ålderdomshem) behövde någon mer i köket eftersom de bara har henne där än så länge. Så jag försöker ständigt få tag på chefen där för att berätta vem jag är och förhoppningsvis minns han mig sen praktiken. Skulle ju vara superskönt att ha ett sommarjobb hemma så man slipper sitta ensam i den här staden! Om inte annat, kanske Jessika kommer hit och jobbar med mig? Skulle ju vara det bästa :D




Datorn, slim som attan!



En ful bild på dagens väder klockan 08.50, sunny sunny!

Ny dator = ny blogg

Välkommen till min egna blogg :) Får se hur ofta jag uppdaterar här ;P

Idag var jag i alla fall ute i Åsane, ett stort köpcentrumställe, Åsane Storsenter heter det. Där införskaffade jag mig en ny underbar laptop som jag sitter och skriver vid nu :) Fick lite impuls igår även att både mamma, pappa och Hanna övertalat mej att inte köpa någon, men kunde inte låta bli! Det är en Acer, någontong, mer teknisk än så är jag inte. Så nu sitter Hanna och jag i varsitt rum och om vi vill något så skriver vi till varandra på msn, socialt vare här ;) Lite jäkligt kan man ju tycka att det är när startmenyn och utforskaren är på norska, men det får jag väl leva med om jag inte vill lägga pengar på nån ytterligare installationsskiva..

Vårat toalettpapper håller också på att ta slut så medan jag gick igenom köpcentret snodde jag med mej en stor rulle toalettpapper från toaletterna som finns där, vi har gjort det ett par gånger nu och det är ett väldigt bra sätt att spara pengar på ;)

Ja, det ärväl ungefär vad jag har gjort idag, skulle igentligen också åkt ut till Lagunen (ett annat megastort köpcenter) som ligger i motsatt riktning från Åsane, det är ganska långt dit, eftersom jag jobbade där och glömde be kontaktpersonen att skriva på min timelista (vilket man måste). Kunde ju inte lämna datorn! Så jag åker ut dit senast på torsdag och ber dem skriva på den då.

Och tyvärr får jag inte bort den gröna texten där det står Dina Larsson på mitt i bilden där uppe, ska såklart inte vara så men får hoppas att någon bloggexpert hjälper mig nån dag ;)

Ska till slut säga tack till min bror som jag snodde bakgrunden till presentationsbilden av, mycket fint fotat!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0